Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
Projekt organizacyjny

Zarówno planując nowy hotel czy restaurację, jak też usprawniając istniejący obiekt zadajemy sobie pytanie: co zrobić by obiekt funkcjonował gładko, wydajnie i spokojnie pomimo dużej ilości zadań do wykonania?





Odpowiedzią na to pytanie jest opracowanie projektu organizacyjnego obiektu. Obiekty należące do wielkich globalnych sieci takich jak Marriott czy Sheraton imponują sprawnością działania dziąki dobrej organizacji pracy. Należy pamiętać, że ta organizacja jest owocem wieloletnich doświadczeń tysięcy pracowników w setkach hoteli. Dobrze opracowany projekt organizacyjny pozwala każdemu hotelowi czy restauracji osiągnąć równie imponującą sprawność.





Projekt organizacyjny powstaje w chwili, gdy określona jest już koncepcja hotelu, zakres jego usług i ich standard. Gdy wiemy już co chcemy osiągnąć, projekt organizacyjny odpowie nam na pytanie, jak to osiągnąć.





Projekt organizacyjny określa:


· ilość stanowisk pracy koniecznych do osiągnięcia zamierzonych celów


· sposób i standard pracy na każdym stanowisku przez wprowadzenie jasnych i czytelnych procedur operacyjnych


· optymalną ilość personelu koniecznego do obsługi każdego ze stanowisk w założonym czasie


· wzajemne relacje służbowe pomiędzy poszczególnymi stanowiskami i działami


· optymalną wewnętrzną organizację pracy każdego działu


· prosty i skuteczny obieg dokumentów


· prosty i skuteczny obieg informacji


· procedury kontroli pracy na poszczególnych stanowiskach i w działach


· systemy motywacji personelu





Prawidłowo opracowany plan organizacyjny tak w obiekcie nowym, jak i w już działającym pozwala na optymalizację zatrudnienia, osiągnięcie wysokiej wydajności pracy personelu, płynną i elastyczną obsługę gości w porządnym standardzie, wprowadzenie sprawnych mechanizmów kontroli. Porządkuje zarówno wewnętrzną dokumentację, jak też zasady przekazywania wewnętrznej informacji. Pozwala na osiągnięcie celu, którym jest sprawnie i wydajnie działający obiekt o wysokim standardzie obsługi.













Autor:


Consultus Sp. z o.o.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000