Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
22.11.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
Polskie Dni w Sewilli

W dniach 8-15 grudnia w sieci restauracji CASA ROBLES w Sewilli odbywały się Dni Kuchni Polskiej. Szef kuchni Hotelu Noma Residence Mirosław Drewniak wraz z ostatnim zdobywcą Kulinarnego Pucharu Polski Łukaszem Koziołem (również z Promnic) przygotowali typowe polskie menu a’la carte. Obaj panowie pracowali na zlecenie Polskiej Ambasady w Hiszpanii, reprezentując program marketingowy Polish Prestige Hotels & Resorts oraz Klub Szefów Kuchni.

Dziennie obsługiwali ok. 40-50 gości a’la carte, daniami, które wzbudzały zachwyt gości Pana Pedro Roblesa. Szczególnie potraktowane zostały desery gorące, takie jak pomarańcze w karmelu, czekoladowe babeczki z wiśniami i typowo polskie jabłka karmelizowane w konfiturze z płatków róży.

Bardzo dobrze zostały przyjęte śląskie rolady z kaszą gryczaną i modrą kapustą czy duszony w czerwonym winie schab z dzika ze świeżymi szalotkami. Największym jednak przebojem okazał się duszony ze świeżymi borowikami filet cielęcy, a na zimno promnicki pasztet z dziczyzny, cielęcina z kurkami i deska polskich wędlin.

Największe zainteresowanie wśród zup wzbudził żurek na maślance i barszcz z grzybowymi uszkami. Wszystko odbywało się w restauracji „Robles Placentines” w starym centrum Sewilli przy ulicy Alvarez Quinterro 58. Planowana jest rewizyta w Polsce kucharzy z miasta corridy i Expo’92. Gdzie odbędzie się święto kuchni hiszpańskiej, podamy wkrótce.

Informacje nadesłali
Mirosław Drewniak i Marcin Cebula
Hotel Noma Residence


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000