Żółty, zielony, niebieski i czerwony – takich kolorów spodziewać się mogą goście restauracji RBG Bar&Grill w krakowskim hotelu Park Inn. Zaplanowane na pierwszy kwartał nowego roku karnawałowe menu obowiązywać będzie również w Walentynki.
Dzień świętego Walentego zadomowił się już na dobre w kalendarzu najprzyjemniejszych polskich świąt. Tradycyjnie spędzamy go z najbliższą osobą, wybierając uroczystą kolację przy blasku świec, ciekawy film lub spektakl, czy romantyczny wyjazd we dwoje. Dla tych, którzy postanowią ten wyjątkowy wieczór spędzić właśnie w Krakowie, hotel Park Inn przygotował specjalną, walentynkową propozycję.
Każdą Panią obsługa hotelu przywita pachnącym kwiatem róży. Następnie zakochani zasiądą w oryginalnej, jedynej w Polsce restauracji RBG Bar&Grill, gdzie tego wieczora obowiązywać będzie fantastyczne kolorowe menu. Pośród kulinarnych propozycji, serwowanych w dwóch różnorodnych zestawach, znajdą się tak nietuzinkowe przysmaki, jak m.in. pieczony turbot podany na rogout z soczewicy z sałatką ze szpinaku, zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym i galangalem oraz medaliony z jelenia podane na marmoladzie z czerwonej kapusty z grillowanymi plasterkami ziemniaków. Na deser jeden z najsmaczniejszych afrodyzjaków – truskawki w czekoladzie lub chłodnik z truskawek z sorbetem cytrynowym, a do tego lampka wina musującego.
Dla par, które postanowią spędzić tę noc w Park Inn, hotel ma specjalną promocję – pokój dwuosobowy, wraz ze śniadaniem, wstępem do centrum fitness oraz sauny i dostępem do internetu, kosztować będzie jedynie 250 złotych.
Karnawał w Park Inn rozpocznie się już jednak dużo wcześniej. Od początku nowego roku, przez cały pierwszy kwartał, Restauracja RBG Bar&Grill zaprasza na czterokolorowe, bogate menu. W zestawie zielonym skosztować można na przykład rolady z wędzonego łososia, podanej na sałacie frisse z dresingiem jogurtowym; w żółtym pstrąga zawijanego i nadziewanego brokułami w sosie cytrusowym, kremu z cukinii z pomidorkami koktajlowymi lub piramidy z krewetek z sosem aioli; w niebieskim eskalopków z indyka z w sosie koperkowym i pieczonej polędwicy w kapuście włoskiej z sosem ogórkowym; w czerwonym natomiast dwukolorowej zupy pomidorowo-czosnkowej z chrupiąca bagietką i pieczonego turbota podanego na rogout z soczewicy z sałatką ze szpinaku. Do każdego zestawu restauracja przygotowała także sześć opcji otwartego baru z napojami, gdzie wybierać można z bogatej propozycji napojów bezalkoholowych, wyboru piw oraz wykwintnych białych i czerwonych win.
Życzymy Państwu kolorowego karnawału 2010!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.