Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.11.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
Hotel "Król Kazimierz" już otwarty!

W odrestaurowanym XVII-wieczym zbożowym spichlerzu mieści się ekskluzywne centrum hotelowo – konferencyjne Król Kazimierz. Uroczysta gala otwarcia obiektu odbyła się 10 marca 2007 roku.

Kazimierz Dolny nad Wisłą, bo tam usytuowany jest hotel, to miejsce niezwykłe, które od lat przyciąga swoim niepowtarzalnym urokiem. Miasteczko artystów, pełne zabytkowych kamienic, z których każda następna jest inna oraz nadwiślany pejzaż, stanowi oryginalne tło dla obiektu. Hotel Król Kazimierz naturalnie wtapia się w „kulturalny klimat” Kazimierza.

Zaproszonych na galę otwarcia gości witali: Tomasz Warmus, Wojciech Mogielski – właściciele hotelu, Aneta Muller - dyrektor Spa oraz Przemysław Niżnik - dyrektor generalny.

Trzynastomiesięczna budowa hotelu nie obyła się bez problemów, jakim był chociażby pożar. Jednak udało się je przezwyciężyć. Architekci w rewelacyjny sposób wkomponowali obiekt w otaczający krajobraz nie naruszając jego wartości - mówił Tomasz Warmus. Aneta Muller podczas przemówienia przedstawiła zebranym gościom szeroką ofertę Spa, które znajduje się w hotelu.

Wieczorna uroczystość do ostatniej chwili była dla wszystkich niespodzianką. Organizatorzy zadbali jednak, aby przygotowane atrakcje zachwyciły przybyłych. Galę poprowadzili Mariusz Pujszo - reżyser filmowy, Jakub Wesołowski - aktor i Joanna Racewicz - dziennikarka telewizyjna.

Kiedy każdy z gości trzymał w dłoni szampana w górnej części patio, na jednym z balkonów pojawiła się Izabela Kopeć - piosenkarka mezzosopranowa, która swoim występem rozpoczęła ceremonię otwarcia hotelu. Po zakończeniu na scenie pojawiły się tancerki tańczące kankana. Ponadto Katarzyna Cerekwicka zaśpiewała kilka utworów wspaniale bawiąc zebraną przed sceną publiczność.

Swoje wokalne zdolności zaprezentowała także Olga Bończyk - znana aktorka. W trakcie imprezy odbył się pokaz mody – sukni wieczorowych oraz kostiumów kąpielowych. Krótką lekcję tańca przeprowadziła mistrzyni Polski w tańcach latynoamerykańskich Iwona Szymańska – Pavlović. Na zakończenie uroczystości można było oglądać przez szklane patio pokaz sztucznych ogni.

Nad kulinarną częścią imprezy czuwał szef kuchni Piotr Gietner. Przygotowane dania tworzyły ciekawe kompozycje czterech bufetów – kazimierskiego, śródziemnomorskiego, azjatyckiego oraz teks-meks.

Czterogwiazdkowy hotel Król Kazimierz jest jedynym obiektem oferującym tak wysokie standardy w Kazimierzu Dolnym. W wizji jego twórców ma być połączeniem przeszłości i nowoczesności. Część hotelowa znajduje się w starym spichlerzu, gdzie mieszczą się ekskluzywne apartamenty o wyjątkowym wystroju wnętrz. W dobudowanym segmencie usytuowane są zaś komfortowo urządzone pokoje z widokiem na patio.

Justyna Warchoł – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"pytanie o wiecej zdjęć"
(23.03.2007 - 22:49)  (Baranowski Bogdan)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000