Ewa pracuje w branży gastronomicznej 10 lat i od samego początku związana jest z siecią Starwood Hotels & Resorts. Karierę zawodową rozpoczęła w warszawskim hotelu Sheraton w 2000 r., a w sopockim Sheratonie pracuje od samego początku. Do tej pory pełniła funkcję szefa kuchni bankietowej i zastępcy szefa kuchni Tomasza Boreckiego, który w lipcu br. awansował na dyrektora działu gastronomii hotelu Sheraton Sopot.
Ewa Olejniczak ma 28 lat i jest najmłodszą kobietą – szefem kuchni w Polsce. Odpowiada za kuchnię hotelową, restauracji InAzia, Wave, Baru 512, Spa Lounge, Rotunda Bar & Lounge, bankietową oraz catering zewnętrzny. Ewa jest miłośniczką kuchni azjatyckiej.
"Bardzo się cieszę z mojego awansu. Jest on dowodem na to, że ciężka praca i inwestycje w siebie się opłacają. Moja praca od samego początku koncentrowała się na sieci Starwood, gdzie przeszłam przez wszystkie szczeble kariery, co uważam za bardzo cenne doświadczenie. Znam swoją pracę od każdej strony, co ułatwia mi współpracę z kucharzami, ale i koordynację ich działań. Poza tym praca jest moją pasją, dlatego wyższe stanowisko mobilizuje mnie jeszcze bardziej do dalszego rozwoju i przybliżania gościom kuchni świata" – powiedziała Ewa Olejniczak.
|
|