Kompleksowość i prestiż
Oferta wystawców obejmująca m.in. sprzęt niezbędny w wyposażeniu zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych, urządzenia do przygotowywania żywności, akcesoria, specjalistyczne oprogramowanie komputerowe, a także żywność i napoje dla gastronomii.
W śród niej będzie można znaleźć także propozycje producentów i dystrybutorów szkła stołowego i kuchennego w różnych wzorach, zastawy porcelanowej, sztućców oraz dodatków do gastronomii oraz różnorodnych obrusów i serwetek, stanowiących doskonałą ozdobę każdego stołu.
Aby ułatwić dostęp do wybranych produktów i usług ekspozycja targowa zostanie podzielona na 5 sektorów tematycznych:
- wyposażenie sal restauracyjnych i barów
- wyposażenie zaplecza kuchennego
- żywność i napoje dla gastronomii
- sektor kawowy
- sektor cukierniczo - lodziarko - piekarski
Wszystkie razem stworzą pełną, kompleksową ofertę dla branży HoReCa.
Tymczasem w serwisie e-gastro.com przez cały rok dostępna jest kompleksowa oferta dla sektora HoReCa. Wirtualne targi gastronomiczno-hotelarskie dają możliwość zapoznania się z ofertą dla branży 24 godziny na dobę, 365 dni w roku.
Cała branża na EuroGastro
Oferta wystawców kierowana jest do właścicieli i menadżerów restauracji, kawiarni, cukierni, pubów, klubów i dyskotek, barów typu fast food i snack, szefów kuchni i kucharzy, cukierników i piekarzy, baristów oraz barmanów, zarządców punktów zbiorowego żywienia (m. in.: szkół, domów dziecka, szpitali), dyrektorów super - i hipermarketów, właścicieli hurtowni a także dystrybutorów i producentów urządzeń, towarów i usług dla gastronomii.
Miejsce odkrywania talentów
Targi EuroGastro znane są ze spektakularnych pokazów, a także prestiżowych konkursów. Podczas trzech dni targów zwiedzający będą mieli okazję obserwować m.in. zmagania uczestników podczas konkursu Kulinarny Talent 2010, z którym wystartuje już po raz drugi znany mistrz kuchni Robert Sowa.
Ideą konkursu jest wyłonienie spośród młodych ludzi - do 25 roku życia, wybitnych talentów kulinarnych. W jury zasiądą znani i lubiani krytycy kulinarni oraz gwiazdy show biznesu.
Wzorem lat ubiegłych, także tegoroczną edycję uświetnią pokazy gotowania szefów kuchni organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Podczas wszystkich konkursów i pokazów odbędą się degustacje przygotowywanych specjałów. Przed nami więc wiele smakowitych atrakcji.
Jednak sztuka gotowania, to nie jedyna sztuka jaka zostanie zaprezentowana podczas tego gastronomicznego święta. Zaplanowano również imprezy, które pozwolą wyłonić najlepszych z najlepszych w branży.
Bariści oraz miłośnicy czarnego złota nie powinni przegapić najważniejszego wydarzenia w kraju:
- IX SCAE Mistrzostw Polski Barista, a także:
- IV Polskich SCAE Mistrzostw Latte Art,
- III Polskich SCAE Mistrzostw Cup Tasting, oraz
- II Polskich SCAE Mistrzostw Coffee in Good Spirits,
Ci, którzy chcą wiedzieć wszystko o kawie, jej gatunkach, sposobach parzenia i serwowania oraz skosztować mistrzowskiej kawy nie mogą przegapić tego wyjątkowego wydarzenia. To zdecydowana uczta smaku i aromatu dla wszystkich amatorów kawy.
Z rejestracją online łatwiej!
Organizatorzy zachęcają do wygodnej rejestracji online, dzięki której można kupić bilet wstępu z 40% zniżką, uniknąć formalności przed wejściem na targi oraz odebrać bezpłatną Kartę MT Polska.
Rejestracji można dokonywać na stronie www.rejestracja.eurogastro.com.pl
(czas dokonywania rejestracji jest ograniczony).
Godziny otwarcia tragów:
24 - 26 marca: godz. 10.00 – 18.00
Więcej informacji na stronie internetowej targów - www.eurogastro.com.pl