Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
HotelManager.pl
Strona Główna
W Twoim Hotelu
Gastronomia hotelowa
SPA i rozrywka w hotelu
Czystość w hotelu
Nowe technologie
Architektura i design
Wyposażenie
Obsługa klienta
ISO & HACCP w hotelu
Zarządzanie
Marketing hotelu
Inwestycje hotelowe
Finanse i Ubezpieczenia
Prawo
Forum
Wywiad z ...
Forum dyskusyjne
Media i Komunikacja
Targi i wystawy
Konkursy i pokazy
Wydawnictwa branżowe
Encyklopedia
Produkty dla hotelu
Firmy dla hotelu
Hotele w Polsce
Restauracje w Polsce
Who is who
Stowarzyszenia
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia
Jubileusz 80-lecia Tadeusza Tulibackiego
Przeczytaj także
Konkurs
Laureaci i nagrody
Finaliści
Uczestnicy
Wycieczka
Wrocław, 19 kwietnia 2002 r.

Finał IV Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Hotelarstwie im. Leonarda Wellmanna, który odbywał się w dniach 17-19 kwietnia 2002 r. we Wrocławiu, stał się okazją do świętowania jubileuszu 80-lecia Tadeusza Tulibackiego.

19 kwietnia we wrocławskim Hotelu HP PARK PLAZA członkowie Rady Polskiego Zrzeszenia Hoteli złożyli życzenia na ręce szanownego jubilata – Tadeusza Tulibackiego. Były kwiaty oraz szampan specjalnie na tę szczególną okazję.


Świętowanie jubileuszu zbiegło się także z promocją nowej książki Pana Tulibackiego pt. „Międzynarodowe Systemy Hotelowe”. Każdy z zaproszonych gości mógł dostać egzemplarz tego wydawnictwa z autografem Mistrza.
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z tego wydarzenia !



W imieniu portalu GASTRONA.PL życzymy Panu Tulibackiemu
wielu sukcesów oraz następnego równie udanego jubileuszu !!




Tadeusz Bernard Tulibacki

Urodził się 15 lutego 1922 roku w Inowrocławiu, w latach 1935-1939 był uczniem i wychowankiem inowrocławskiego Gimnazjum i Liceum im. Jana Kasprowicza. Po wojnie studiował socjologię na Uniwersytecie Warszawskim. W 1967 roku uzyskał także dyplom dwuletniego Studium Ekonomiki i Organizacji Turystyki. Zna języki: francuski, niemiecki i rosyjski.

W pracy zawodowej oddał się całkowicie problematyce hotelarskiej i turystycznej. Od 1961 roku był wiceprezesem Stowarzyszenia „Dom Chłopa”. W latach 1964-1973 dyrektorem Biura Turystyki Zagranicznej Ogólnopolskiej Spółdzielni Turystycznej „Gromada”, w latach 1973-1977 powtórnie dyrektorem hotelu „Dom Chłopa”.

Od 1962 roku jest członkiem władz naczelnych Polskiego Zrzeszenia Hoteli (PZH). W latach 1977-1991 był sekretarzem generalnym Zrzeszenia Polskich Hoteli Turystycznych. Przez 27 lat reprezentował polskie hotelarstwo w Radzie Administracyjnej Association Internationale de l’Hôtellerie (AIH) w Paryżu oraz na kongresach HO-RE-CA i AIH. Jest członkiem Komisji Techniki i Wyposażenia Hoteli PZH, ekspertem Konwentu Rekomendacji i hoteli.

]Autor artykułów na tematy hotelarsko-turystyczne w czasopismach branżowych oraz podręczników z dziedziny hotelarstwa; także trzech biografii: księdza prałata Dezyderego Wróblewskiego, prof. Dr hab. Michała Swobody i prof. Mariana Kadleca.

Ponadto wykłada w Wyższej Szkole Humanistycznej im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku, w Wyższej Szkole Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki, Wyższej Szkole Ekonomicznej oraz w Policealnej Szkole Hotelarstwa „Triada” i w Prywatnym Policealnym Studium Hotelarsko-Turystycznym w Warszawie.

Za wieloletnie osiągnięcia zawodowe dla rozwoju hotelarstwa, turystyki i szkolnictwa zawodowego został odznaczony Krzyżem Komandorskim, Oficerskim i Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski oraz Medalem Komisji Edukacji Narodowej, jest laureatem dziennikarskiego konkursu Urzędu Kultury Fizycznej i Turystyki o honorową nagrodę „Kos” za rok 1994.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
Copyright by Gastrona.pl 2000