Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Otwarcie lokalu Me...
Udany projekt Winn...
Meat & Fit
Czego nie powinno ...
Gęsina na Świętego...
THE LEGENDARY Whit...
Nowe twarze za ste...
Mariusz Kucharczak...
Green Caffè N...
Nowa restauracja n...
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
LMS Online Sp. z o.o.
Nektar Natura
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Menos
Caffetea
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Mandaty Inspekcji Handlowej

      Wśród aktów wykonawczych regulujących uprawnienia Inspekcji jest ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 14 lutego 2002 r., pozwalające inspektorom Inspekcji Handlowej nakładanie grzywien w drodze mandatu karnego za pewnego rodzaju wykroczenia.

Inspektorzy są uprawnieni do nakładania grzywien w drodze mandatu karnego na każdego, kto:



  • świadcząc usługi hotelarskie używa nazw rodzajowych lub określenia kategorii obiektów hotelarskich bez decyzji lub niezgodnie z decyzją,

  • wbrew obowiązkowi świadczy usługi hotelarskie w obiekcie nie zgłoszonym do ewidencji,

  • świadczy usługi hotelarskie wbrew decyzji nakazującej wstrzymanie ich świadczenia wykroczenia.
Wykroczenia te podlegają karze ograniczenia wolności albo grzywny.


 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker Matlix Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Komat Caffetea M&M Gastro Tableart Tomasz Miszczak Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Espiga M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego POSbistro Gastromedia Makro Cash & Carry Belgium`s Best Voigt EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Krosno
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000