Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
ŻEGNAJ LATO NA ROK – Spotkanie w Baranowie Sandomierskim

Jak zawsze co roku w dniu 21 września kończy się kalendarzowe lato. W tym roku w Baranowie Sandomierskim świętowano tę datę szczególnie hucznie. Zorganizowano tam I Spotkanie Prezentacyjne Atrakcji Historyczno-Kulinarnych. Miejscem spotkania był renesansowy zamek w Baranowie Sandomierskim, szczególnie piękny i urokliwy o tej porze roku, co można podziwiać na zdjęciach.
Rolę gospodarzy pełniła pani Anna Malewicz, prezes Agencji Rozwoju Przemysłu S.A. w Warszawie - obecnego właściciela baranowskiego zamku, w towarzystwie pana Adama Zwolaka, dyrektora Zespołu Pałacowo-Zamkowego w Baranowie oraz pana Waldemara Hołówki, zastępcy dyrektora ds. gastronomii.

Całą imprezę gospodarze wieczoru rozpoczęli powitaniem na zamkowym tarasie pod arkadami. Goście zostali podjęci atrakcyjnym aperitifem Kir Royal.
Następną atrakcją przyjęcia była degustacja kulinarnych dobroci w zamkowej restauracji. Oprawę muzyczną zapewniała grupa Strauss Ensemble, której występ doskonale komponował się z nastrojowymi wnętrzami pięknego zamku. Wszystko to sprawiało, że rozmowom, i tym towarzyskim i handlowym, nie było końca.
Po poczęstunku wszystkich gości zaproszono na dziedziniec, gdzie rozpoczęła się staropolska uczta. Wkrótce pierwsze pary ruszyły do tańca, a całą zabawę otworzył tradycyjnie polonez. Gości zabawiał zespół grający muzykę rozrywkową i biesiadną oraz pełniący funkcję wodzireja, pan Wit Chamera.
Do zabawy włączali się wszyscy goście, którzy także chętnie uczestniczyli w zorganizowanych specjalnie na tę imprezę konkursach, np. ubijania masła według staropolskiej techniki i receptury. Gospodarzecały czas dbali by, zgodnie z nazwą spotkania, atrakcji historycznych i kulinarnych nie zabrakło. Odbył się nawet specjalny pokaz Hufca Rycerstwa Małopolskiego Leliwa, którego członkowie zainscenizowali średniowieczną walkę na miecze.
Tego wieczoru można było także zwiedzić pięknie odrestaurowane wnętrza baranowskiego zamku, który w swej historii gościł już niejedną znaną osobistość, między innymi Józefa Cyrankiewicza. Również dziś pokoje zamkowe stoją otworem dla klientów, żadnych historycznych wrażeń i kameralnej atmosfery.

 
Error : SELECT pictures_old.FILENAME, pic_categories.DIR_TITLE AS DIR1, pic_subcategories.DIR_TITLE AS DIR2 FROM pictures_old, pic_categories, pic_subcategories WHERE ID_PICTURE= AND pictures_old.CATEGORY_ID=pic_categories.ID_CATEGORY AND pictures_old.SUBCATEGORY_ID=pic_subcategories.ID_SUBCATEGORY