Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
IV Ogólnopolski Konkurs Wiedzy o Hotelarstwie im. Leonarda Wellmanna
Przeczytaj także
Laureaci i nagrody
Finaliści
Uczestnicy
Wycieczka
Jubileusz Tadeusza Tulibackiego

Wrocław, 17-19 kwietnia 2002 r.

W dniach 17-19 kwietnia 2002 r. w Hotelu HP PARK PLAZA we Wrocławiu odbył się FINAŁ IV Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Hotelarstwie im. Leonarda Wellmanna.

Konkurs składał się z dwóch etapów. Pierwszy był organizowany przez szkoły we własnym zakresie, zaś drugi zorganizowało Polskie Zrzeszenie Hoteli w wybranych regionach kraju. W tegorocznym konkursie wzięło udział ponad 2 000 uczniów z 44 szkół kształcących się w zawodzie technika hotelarstwa.

Wszystkim zmaganiom przyglądało się Jury składające się z przedstawicieli władz Polskiego Zrzeszenia Hoteli, Ministerstwa Gospodarki, Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu, Polskiej Organizacji Turystycznej oraz przedstawicieli szkolnictwa zawodowego.

W dniu 19 kwietnia w sali konferencyjnej Hotelu „HP PARK PLAZA” odbyło się uroczyste zakończenie, ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród tegorocznego Konkursu. Mistrzem Wiedzy Hotelarskiej została Alicja Bielawska z Centrum Kształcenia Ustawicznego w Jeleniej Górze. Drugie i trzecie miejsce zajęli kolejno Marcin Czyż z Zespołu Szkół nr 2 w Mrągowie i Piotr Kadelaz Zespołu Szkół Zawodowych w Suchej Beskidzkiej.

Laureaci Konkursu: Alicja Bielawska i Marcin Czyż


Nagrodę publiczności w postaci stażu w Ośrodku Zagranicznym POT w Berlinie ufundowany przez Polską Organizację Turystyczną otrzymał Marcin Czyż .



Gratulujemy wszystkim uczestnikom, dla których Konkurs z pewnością był doskonałą okazją do zdobycia nowych doświadczeń!


Sponsorzy Konkursu:
ANDROPOL z Andrychowa
ANGO Sp. z o.o. z Wrocławia
ECOLAB Sp. z o.o. z Krakowa
GASTRONA.PL
HELLENA z Kalisza
Hotel BUKOWY DWORTEK w Gronowie
Hotel CRACOVIA z Krakowa
Hotel EUROPEJSKI z Warszawy
Hotel GOŁĘBIEWSKI z Mikołajek
Hotel HP PARK PLAZA z Wrocławia
Hotel JAN III SOBIESKI z Warszawy
Hotel WARMIŃSKI z Olsztyna
HOTELE 500 z Warszawy
ORBIS S.A.
POT - Polska Organizacja Turystyczna
POLSKIE WYDAWNICTWO EKONOMICZNE z Warszawy
PUHiT - Przedsiębiorstwo Usług Hotelarskich i Turystycznych Sp. z o.o. z Warszawy
Redakcja HOTELARZA – Wydawnictwo SIGMA NOT z Warszawy
Wydawnictwo TU i ÓWDZIE z Wrocławia
Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000