Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
Hotel Masovia już otwarty!


Jeszcze niedawno zabytkowa kamienica przy ul. Dąbrowskiego 8 w Giżycku była zaniedbanym budynkiem, straszącym swym wyglądem przechodniów i spacerowiczów.  Ale od ubiegłego roku to perełka wśród tradycyjnych XIX-wiecznych kamienic przy ulicy Dąbrowskiego. Teraz mieści się tu trzygwiazdkowy Hotel Masovia.



We wtorek 12 kwietnia 2011r. odbyło się uroczyste otwarcie Hotelu „Masovia”,  przy ul.  Dąbrowskiego 8 w Giżycku. Trzygwiazdkowy hotel funkcjonuje od ubiegłego sezonu, a teraz odbyło się jego oficjalne otwarcie z udziałem zaproszonych gości i specjalnym koncertem w wykonaniu aktorki Katarzyny Zielińskiej.
 
Hotel Masovia to nowoczesny i kameralny obiekt umiejscowiony  na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich    w  samym sercu Giżycka, w pobliżu jeziora Niegocin. Hotel  położony jest  w centrum  oraz  w  bliskiej odległości od największego na Mazurach nowoczesnego portu pasażerskiego Ekomarina. Niedaleko znajduje się również dworzec kolejowy i autobusowy.
 
Obiekt odróżnia się od wielu innych hoteli na Mazurach faktem, że mieści się w odrestaurowanej, secesyjnej kamienicy z XIX wieku, łącząc w sobie niepowtarzalny urok minionych czasów oraz współczesną elegancję.
 
Hotel w tym roku otrzymał główną nagrodę i I miejsce w konkursie na „Świąteczną Dekorację w Giżycku 2010/2011”, ogłaszanym od kilku lat przez Burmistrz Miasta Jolantę Piotrowską. Hotel w świątecznych iluminacjach był po prostu bajkowy i komisja oceniająca zgłoszone do konkursu propozycje wiedziała, że zasługuje on na wyróżnienie. Przyznana nagroda zaprocentowała w sposób szczególny, ponieważ została przez właściciela przekazana na cel charytatywny, na rzecz Stowarzyszenia Osób z Chorobą Nowotworową Promyk w Giżycku. To był bardzo miły gest, dzięki któremu giżycka organizacja pożytku publicznego mogła zrobić więcej dobrego.



Dumą hotelu jest wyjątkowa w swej stylistyce restauracja. Serwowane są tu dania kuchni polskiej i europejskiej. Nie brakuje również mazurskich i regionalnych smaków, które były prezentowane dzięki uprzejmości hotelu i szefa kuchni w ubiegłym roku w programie TVP1 „Kawa czy Herbata”, realizowanym na zlecenie miasta na żywo z giżyckiego portu nad jez. Niegocin.
 
Hotel przyciąga swym klimatem. Oprócz restauracji jest stylowy bar i sale konferencyjne. Ogromnym zainteresowaniem mieszkańców cieszą się organizowane wieczorki taneczne przy muzyce.
 
Do dyspozycji gości jest dwadzieścia dziewięć pokoi, utrzymanych w nowoczesnej stylistyce, wyposażonych w sprzęt multimedialny, z dostępem do  bezprzewodowego  internetu.
 
Hotel oferuje możliwość profesjonalnej organizacji seminariów, konferencji oraz wykładów. W pełni klimatyzowane sale konferencyjne zostały wyposażone w nowoczesne urządzenia multimedialne i są znakomicie przystosowane do organizacji imprez okolicznościowych oraz spotkań biznesowych.
 
Materiały nadesłał
Piotr Zagórski

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000